Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Διαρρήξεις στο Γρεβενίτι!



  Τρεις διαρρήξεις έγιναν τις προηγούμενες μέρες στο Γρεβενίτι! Οι δράστες αφού παραβίασαν παράθυρα κατοικιών, των οποίων οι ιδιοκτήτες έλειπαν, αφαίρεσαν από το ένα μικροποσό(30€), από το άλλο μικροπράγματα και  το τρίτο  απλώς το έκαναν άνω κάτω. 
  Είχαν ακούσει φαίνεται ότι το Γρεβενίτι είναι πλούσιο χωριό και επειδή στις τράπεζες τα χρήματα δεν είναι εξασφαλισμένα οι Γρεβεντάτες τα φυλάνε στα σπίτια! Όπως αποδείχτηκε, οι Γρεβεντάτες  τα λεφτά τα θέλουν για να περνάνε καλά και δεν τα κρύβουν στα στρώματα. Τα τρώνε και τα γλεντάνε!
   Τι περίμεναν οι διαρρήκτες να βρουν; Χαράτσια, φόρος κατοικίας, φόρος αλληλεγγύης, φόρος για τα αγροτεμάχια, τα κλαρίνα έφυγαν... ευχαριστημένα το  Δεκαπενταύγουστο, θα είχαμε και  λεφτά κρυμμένα; Εκτός αν είχαμε, που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, την μηχανή που κόβει λεφτά! 
      Δυστυχώς, δεν την έχουμε. Μακάρι να την είχαμε και θα αφήναμε και για τους ... διαρρήκτες!
  

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Γιορτή τσίπουρου



Από πληροφορίες από το Γρεβενίτι, ο ΜΑΣ  έχει προγραμματίσει ώστε η καθιερωμένη γιορτή του τσίπουρου  να πραγματοποιηθεί    

                          το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013.


Σε λίγες μέρες θα δημοσιεύσουμε την αφίσα και περισσότερες πληροφορίες.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Για το Γρεβενίτι ούτε ... ευρώ!


Δυστυχώς, το ΕΣΠΑ τελειώνει τέλος του 2013 και για το  Γρεβενίτι δεν υποβλήθηκε καμία μελέτη.

ΚΡΙΜΑ, ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΊΑ!

ΠΟΙΟΣ  ΦΤΑΙΕΙ;




ΕΣΠΑ-ΒΕΣΠΑ: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τι απέγιναν τα πανηγύρια;

Γρεβενίτι, Δεκαπενταύγουστος 2013, παραδοσιακή κομπανία

Τι απέγιναν τα πανηγύρια που σέβονται τόπους και ανθρώπους;

Της ΟΛΓΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ*


* Tα τελευταία χρόνια σε κάθε χωριό μας έχουν δημιουργηθεί από ένας ή και περισσότεροι «πολιτιστικοί» σύλλογοι.  Στα προγράμματά τους εμπεριέχονται  παραδοσιακοί χοροί  από χορευτικά συγκροτήματα, λαϊκές βραδιές, αναβίωση παλαιών εθίμων όπως «τα ξεφλουδίσματα»  και άλλες  πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κορυφαία πάντα  εκδήλωση παραμένει το ζωντάνεμα  πανηγυριών του παρελθόντος με συλλογική πάντα προσφορά. 

Στα πανηγύρια μας θα’θελα να σταθώ σήμερα, γιατί ασφυκτιώ με τις ετικέτες «παραδοσιακό» που με ακρισία ταυτίζουν ότι αναφέρεται στα ήθη και στα έθιμά μας, στη μουσική και στο χορό μας.
Αρχικά, θεωρώ σπουδαίο ότι τα πανηγύρια μας (τα περισσότερα τουλάχιστον) τα τελευταία χρόνια, γίνονται με την ευθύνη και την επιμέλεια των Τοπικών Συλλόγων σε αντίθεση με παλαιότερα, που το στήσιμο του πανηγυριού το αναλάμβαναν τα μαγαζιά του κάθε χωριού.
Ας υποθέσουμε ότι παράδοση είναι η διατήρηση και ο εμπλουτισμός του τρόπου ζωής και των εθίμων των ανθρώπων ενός τόπου από γενιά σε γενιά. Αυτό, τουλάχιστον, ίσχυε πριν το ξεκίνημα των ιδιωτικών ΜΜΕ. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80 στη χώρα μας, εκτός του έντυπου Τύπου υπήρχε μόνο το κρατικό ραδιόφωνο και η τηλεόραση. Δηλαδή ελάχιστα μέσα πληροφόρησης ώστε η πρόσβαση του «ευτελούς» να είναι πολύ δύσκολη (εξαιρώντας την Επταετία των Συνταγματαρχών βέβαια που εκεί κυριαρχούσε).

Το καφενείο στο Μεσοχώρι (16/8/1965)

Εξοχικόν  κέντρον  η  ΔΡΟΣΙΑ
η εταιρία Τζον-Λεβίς και Ματαθιάς

Η παράγκα που βρισκότανε στη θέση του καφενείου στο Μεσοχώρι.
Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 16 Αυγούστου 1965 και από αριστερά διακρίνονται: Βαγγέλης Τζουβάρας, Γιάννης Σιούλας, Κων/νος Σιούλας, Αποστόλης Σιούλης, Γρηγόρης Στραπέλης, Τάσιος Θεοδωρίκας, Στάθης Γκάνιος

Περισσότερες παλιές φωτογραφίες, στη σελίδα της εφημερίδας  e - Αρχείο

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη πτήση στα Γιάννινα

Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!! Τα Γιάννενα ήταν -μετά 

τη Θεσσαλονίκη- ο δεύτερος προορισμός της Ελληνικής 

Εταιρίας Εναερίων Συγκοινωνιών και η πρώτη πτήση έγινε το

Νοέμβριο του 1931 με ενδιάμεσο σταθμό το Αγρίνιο. Η 

εταιρία πραγματοποιούσε τα δρομολόγια με τα 4 JU-24 που 

έφεραν τα ονόματα "Αθήναι", "Θεσσαλονίκη", "Πάτραι" και 

"Ιωάννινα", με αριθμό νηολογίου το τελευταίο SX-ACD! Τη 

φωτογραφία μας έστειλε ο φίλος της σελίδας Γρηγόρης 

Ιωαννίδης και πιθανόν φωτογράφος να ήταν ο Απόστολος 

Βερτόδουλος.  (Από "Κάποτε στα Γιάννενα")ό

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αυγουστιάτικα, Γρεβεντάτικα!

"Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις" είπε ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά δεν το είπε για το Γρεβενίτι, γιατί για  το ωραίο μας ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ ο Αύγουστος είναι Ο μήνας των ειδήσεων. Τον Αύγουστο στο χωριό μας ακούς παντού φωνές! Στους δρόμους βλέπεις παντού συγχωριανούς και φίλους. Στο Μεσοχώρι καθώς πλησιάζεις ακούς παιδικές φωνές και όταν φτάσεις τρίβεις τα μάτια σου, για να δεις πιο καλά τα πολλά μικρά παιδιά που παίζουν! Πολλά παραθυρόφυλλα που είχαν καιρό να ανοίξουν τα βλέπεις ορθάνοιχτα και μαζί  τους ανοίγει και η ψυχή σου, για να χωρέσει όλη αυτή τη χάρη που αναδύεται από το καλοκαιρινό Γρεβενίτι!

  •  Σάββατο 10 Αυγούστου 2013


Το ΔΗμοτικό  ΠΕριφερειακό ΘΕατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Ιωαννίνων παρουσίασε στο Μεσοχώρι, όπως κάθε καλοκαίρι το θεατρικό: "Το αμάρτημα της μητρός μου". Πρόκειται για θεατρική προσαρμογή διηγήματος το Γεωργίου Βιζυηνού από δύο ηθοποιούς. Παρότι η γλώσσα του έργου ήταν η απλή καθαρεύουσα και η ... απόσταση από το μεγαλύτερο μέρος του κοινού αρκετά μεγάλη,  οι Γρεβεντάτες με το ζεστό χειροκρότημα στο τέλος έδειξαν ότι είναι ένα κοινό αρκετά ευγενές ...!

  • ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Οι προϋποθέσεις για ένα καλό πανηγύρι ήταν χλωμές. Το καφενείο άργησε να δημοπρατηθεί και δεν υπήρχε χρόνος για οργάνωση, κλαρίνα κλπ. Έτσι την παραμονή είχε προσκληθεί dj και αφού φώτισε με χρωματιστά φώτα  τα πλατάνια προσπαθούσε φιλότιμα να ξεσηκώσει τους Γρεβεντάτες και φίλους. Όχι πώς δεν γίνονται γλέντια με dj, αλλά στο Μεσοχώρι κάτω από τα "πολύχρωμα" πλατάνια, Δεκαπενταύγουστος, είναι δύσκολο ο κόσμος να ξεσηκωθεί και να γλεντήσει χωρίς να βλέπει τα "κλαρίνα".
Η συνέχεια όμως ήταν πάρα πολύ καλή! Την πρώτη και την δεύτερη ημέρα ο κόσμος γλέντησε και τελικά είχαμε ένα πολύ καλό πανηγύρι! Πολύ βοήθησε ο ΜΑΣ με τα χορευτικά και τις βραβεύσεις, άντε και του χρόνου, και η πολύ καλή κομπανία του κ. Τσουμάνη. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον συγχωριανό μας χοροδιδάσκαλο Βασίλη Ράπτη, που σε μικρό χρονικό διάστημα κατορθώνει και οργανώνει τους νέους του χωριού και παρουσιάζει ωραία χορευτικά!
Όποιος θέλει να δει περισσότερα, ας δει τα σχετικά βίντεο.
  • ΝΕΟΛΑΙΑ: Οι νεολαίοι του χωριού και οι φίλοι τους ευχαριστιούνται πιο πολύ από όλους το  καλοκαίρι στο χωριό. Το πρωί εκδρομές (Λίμνη με τα νούφαρα, Βορτόπι, κ.ά.), το απόγευμα μπάλα στο γήπεδο της κατασκήνωσης στη Γρεβενέσια, το βράδυ: Μεσοχώρι, Χάνι, Μπαράκι κ.ά.


Έθιμο έχει γίνει και η εκδρομή για τους νέους του χωριού μας στο Βορτόπι, που οργανώνει κάθε καλοκαίρι, ο καλός συγχωριανός και χοροδιδάσκαλος Βασίλης Ράπτης. Οι νεαροί απόλαυσαν εικόνες και ήχους της φύσης, που θα τους μείνουν αξέχαστα!



Με την ευκαιρία να πω ότι θα ήταν πολύ ωραίο να δημιουργηθεί γύρω από τη Λίμνη με τα νούφαρα και κάτω από το δρόμο στο ποτάμι της Ζουρίκας ένας ενιαίος παραθεριστικός χώρος. Είναι άδικο ένα μέρος αξεπέραστης ομορφιάς για τόσα πολλά χρόνια να μην έχει αναδειχτεί! 
Άμεση βέβαια ανάγκη είναι να επισκευαστούν τα παγκάκια που η Αδελφότητα Γρεβενιτίου είχε τοποθετήσει και κάποιοι νεοέλληνες τα ξήλωσαν!!

  • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
φωτό: Χρήστος Τσουκάκης

Επιτέλους, άρχισε η ανακατασκευή του ξενώνα και προχωρεί με γρήγορο ρυθμό. Το κονδύλι που εγκρίθηκε, 200.000€, φτάνει για την ανακατασκευή του παλαιού μέρους. Θα γίνει επισκευή της στέγης και θα φτιαχτούν έξι δωμάτια πάνω και ένα κάτω για ΑΜΕΑ. Το έργο προβλέπεται να τελειώσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και στη συνέχεια μέσω δημοπρασίας θα αναζητηθεί μισθωτής. Ας ελπίσουμε ότι θα δώσει μια οικονομική βοήθεια σε μια οικογένεια του χωριού. 





  • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ 
ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΜΑΣ


Δυστυχώς, πολλοί  συγχωριανοί δεν παραβρέθηκαν στην Γ.Σ. του ΜΑΣ  για να δείξουν την αγάπη τους και την εκτίμησή τους στο Δ.Σ., που είμαι βέβαιος ότι έχουν. Έγινε συζήτηση, ακούστηκαν προτάσεις και προέκυψε το νέο Δ.Σ.:
Πρόεδρος: Νίκη Θεοδωρίκα
Γεν. Γραμματέας: Γιώργος Κυρίτσης
Αντιπρόεδρος: Αθηνά Μαζιανίτη-Παπαζώη
Ταμίας: Χρήστος Νικολάκης
Μέλη: Κική Τσουκάκη
            Κων/να Βόντινα του Δημητρίου
            Κατερίνα Πεζοδρόμου-Θεοδωρίκα
Αποχώρησε ο ταμίας Κων/νος Κατσίκης και παρά τις παροτρύνσεις όλων, δεν μεταπείστηκε. 'Οπως μου είχε πει η Νίκη Θεοδωρίκα: "Είναι ο ταμίας που θα ήθελε να έχει όχι μόνον ο ΜΑΣ, αλλά και το δημόσιο ταμείο. Θα ερχόταν μέχρι και η Μέρκελ για δανεικά!".  

  • ΤΟ ΤΣΕΓΚΙ ΕΛΠΙΖΕΙ


Εργασίες έχουν αρχίσει στο Τσέγκι για τη σταθεροποίηση του εδάφους. Αν και είναι αργά, ελπίζουμε ότι έχει γίνει η σωστή μελέτη και θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ελπίζουμε, επίσης, ότι θα δοθεί κάποια ενίσχυση σε όσους έπαθαν ζημιές και θα δούμε συγχωριανούς μας, όπως ο συμπαθέστατος Νίκος Βρακότας και η οικογένειά του,  να επισκέπτονται πάλι το ωραίο μας χωριό.


  • ΚΑΙΡΟΣ

Δεν θυμάμαι να υπήρξε άλλη χρονιά, που όσες ημέρες κάθισα στο χωριό, δεν έβρεξε ! 

  • ΝΕΡΟ
Σχετικά με την επένδυση για την εμφιάλωση νερού, δεν κουνιέται φύλλο. Είναι καλό να γίνονται μικρές επενδύσεις στα χωριά, φιλικές προς το περιβάλλον, που θα δίνουν θέσεις εργασίας σε νέους του χωριού.  

  • ΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΣΤΗ ΖΟΥΡΙΚΑ

  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ:
  • Παντρεύτηκε ο Ευστάθιος Παπάς-Γκάνιος με την Ανδρονίκη και βάφτισαν και το κοριτσάκι τους που το ονόμασαν Χαρίκλεια.
  • Παντρεύτηκε ο Δημήτριος Φάφας, γιος του Γεωργίου Φάφα, με τη Γαλάτεια.
Ο ΜΑΣ και το "ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ"  τούς εύχονται να ζήσουν και να ευτυχήσουν. Ας μην τους τρομάζουν οι δύσκολοι καιροί. Οι νέοι μπορούν να τα αλλάξουν όλα και η αγάπη όλα τα νικάει!   

  • ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
Δυστυχώς, οι εργασίες του Δασικού Συνεταιρισμού δεν έχουν αρχίσει, αν και έχουμε φτάσει στο μέσον του Σεπτεμβρίου. Ας ελπίσουμε ότι ο καιρός θα σκεφτεί τους συγχωριανούς μας και θα είναι καλός μαζί τους. Ο Δήμος Ζαγορίου και άλλες υπηρεσίες που θα έπρεπε να τους σκεφτούν δεν το έκαναν. 
   
 Καλό φθινόπωρο ή χινόπωρο (που έλεγε η γιαγιά μου), από 22/9
                                                                          Γιάννης Σιούλας  

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Λέξεις που χάνονται και από το...Γρεβενίτι



                                                                                                                                                            Μέρος  τρίτο

μαρκαλίζω: Η λέξη υπάρχει στο Λεξικό του Μπαμπινιώτη ως μαρκαλώ (και -άω), ρήμα μεταβατικό.  Χρησιμοποιείται για τράγους, κριάρια και σπανιότατα για άλλα ζώα και σημαίνει: έρχομαι σε σεξουαλική επαφή  με (το θηλυκό). Συνώνυμα: βατεύω, καβαλάω. Επίσης, συναντούμε το ουσιαστικό μαρκάλισμα. Προέρχεται από το αλβανικό markal ''βατεύω άλογο".
                                                                                                                               


μασάτι: Είναι το ακόνι, το εργαλείο που χρησιμοποιείται (π.χ. από τους κρεοπώλες, τους σουβλατζήδες) για το ακόνισμα των μαχαιριών. Αποτελείται από μία ξύλινη ή πλαστική λαβή και μια ατσάλινη βέργα, επιστρωμένη με διαμάντι ή άλλο λειαντικό υλικό. Η λέξη είναι δάνειο από τα τουρκικά (masat) και δεν υπάρχει σε κανένα μεταπολεμικό λεξικό, εκτός από τον Πάπυρο.
Το ακούμε σε ρεμπέτικο του Μάρκου Βαμβακάρη, Ο χασάπης, "Αστράφτουν τα μαχαίρια σου, λάμπει και το μασάτι". Μασάτι έχουν ή είχαν και οι τσαγκάρηδες, είχε και ο πατέρας μου και τρόχιζε τη φαλτσέτα του.
μεσινέζα: Μεσινέζα ή μισινέζα είναι το λεπτό και ανθεκτικό νήμα που χρησιμοποιείται για ψάρεμα. Ετυμολογείται από τη Μεσίνα της Ιταλίας, απ' όπου ερχόταν αυτό το νήμα. Επειδή η Μεσίνα παλιότερα γραφόταν και Μεσσήνη, στα παλιότερα λεξικά θα το βρείτε να γράφεται μεσσηνέζα.
μισοκόλαβο: Τη λέξη αυτή την έχω ακούσει στο χωριό και πουθενά αλλού. Σημαίνει ότι κάτι έμεινε μισοτελειωμένο, μισό. Είναι σύνθετη λέξη με πρώτο συνθετικό το επίθετο της Ν. Ελληνικής μισός και το κο-λαβο. Το -λάβος, αόριστος β΄, έ-λαβ-ον του ρήματος λαμβάνω. Το -κο- μπήκε εκεί χάριν ευφωνίας.(;)
Μήπως είναι από το μισός +κολοβός  δηλ. μισοκόλοβος και σιγά σιγά έγινε μισοκόλαβος;
Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω μια πιο καλή εκδοχή που θα στείλει κάποιος πιο ειδικός από εμένα.
μουχτάρης:Στην οθωμανική αυτοδιοίκηση, ο μουχτάρης ήταν αιρετός αξιωματούχος  επικεφαλής του χωριού ή της συνοικίας, με δικαιοδοσία παρόμοια με του κοινοτάρχη, του προέδρου της κοινότητας. Είναι δάνειο από το τουρκικό muhtar. To συναντούμε και ως επώνυμο.
μπατάκι: Είναι ο βούρκος, το τέλμα, η παχιά λάσπη που πατάς και βυθίζεται το πόδι σου. Η λέξη είναι δάνειο από το τουρκικό batak. Yπάρχει και ρήμα μπατακώνω, κολλάω στη λάσπη, ιδίως για αυτοκίνητο. Στο χωριό έχω ακούσει να παραγγέλνουν στα κλαρίνα: "Παίξε ένα καραμπατάκι". Μάλλον ο τρόπος που χορεύεται το εν λόγω τραγούδι, είναι σαν να περπατάς στη λάσπη: αργά, βαριά
   -[Κουσιάδης 1951;, 47] Θεσσαλία: Εις την Θεσσαλίαν ευρίσκομεν την πλέον γνησίαν μορφήν του χορού εις 7/8, η οποία ομοιάζει με τους χορούς εις 5/8. Εις εκ των χορών αυτών είναι και το Καραπατάκι, αργός και βαρύς εις ρυθμόν.

-[Καβακόπουλος 1980, 90] Θεσσαλία: Ο ηπειρώτικος σκοπός Αρβανίτικο Μπεράτι σε 5σημο ρυθμό, ο ίδιος σκοπός με τον θεσσαλικό τίτλο Καραμπατάτικο σε διαφορετικό, 7σημο ρυθμό, ή Μπεράτι Ηπειρώτικο, που είναι αργός κυκλικός χορός σε 8σημο ρυθμό σύνθετο (2.3.3), και ο ίδιος σκοπός με τίτλο Συγκαθιστό Μπεράτι. Ο ρυθμός ίδιος, η αγωγή του ρυθμού είναι πιο γρήγορη και σε αντικριστό Συγκαθιστό χορό. Μουσική καταγραφή του "Καραπατάκι" σε 7/8



μπουχαρί: Η λέξη μπουχαρί δεν υπάρχει σχεδόν σε κανένα λεξικό, μόνο στην παλιά Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, καθώς και σε γλωσσάρια του διαδικτύου. Είναι δάνειο από το τουρκικό buhari (καμινάδα), το οποίο, όπως έδειξε ο Κ. Καραποτόσογλου, ανάγεται στην πόλη Μπουχάρα, η οποία μεταφράζεται ως "τυχερή τοποθεσία".

Μπουχαρί είναι κυρίως η καμινάδα. Στο χωριό τη χρησιμοποιούμε και για το τζάκι, αλλά και για το γείσο του τζακιού. Επίσης, στο Γρεβενίτι τη συναντούμε και ως ο μπουχαρής.  
Η μάνα μου, μέσα Μαϊου 2013, μου είπε στο τηλέφωνο: "Κάνει κρύο, καπνίζουν όλοι οι μπουχαρήδες".


Σημείωση: Τα περισσότερα στοιχεία, όπως αναφέρω και στον πρόλογο, είναι από το βιβλίο του Νίκου Σαραντάκου: ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ, από Λεξικά ή από το Διαδίκτυο.
Θα ήταν όμως μεγάλη βοήθεια, μέχρι τώρα δεν υπάρχει, αν στην καταγραφή των λέξεων εμπλακούν και άλλοι συγχωριανοί, στέλνοντας λέξεις , απόψεις ή οτιδήποτε άλλο, σχετικό.








Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΑΠ Εκάλης, πληρώνουν τα .... Ζαγοροχώρια !!



«Εκάλη της Ηπείρου»

Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι δεκάδων ορεινών και απομακρυσμένων χωριών της Ελλάδας με τον ΦΑΠ που παρέλαβαν από την εφορία!!! 
Αντί να χορεύουν τον παραδοσιακό…. γιατρό, κοντεύουν να... πάνε σε αυτόν, καθώς ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν με τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2011 και 2012, σύμφωνα με τα οποία προκύπτουν αυξήσεις στις τιμές βάσης επί των οποίων υπολογίζεται ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έως και 10.000% σε σχέση με τις τιμές με τις οποίες υπολογίστηκε ο ΦΑΠ 2010!!!

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινωνικά (Γάμος Παναγιώτη -Σοφίας και Βάπτιση του Βασιλάκη)

Ο μπαμπάς Χρήστος Στραπέλης και η μαμά Μαρίνα Τριάδη συνοδεύουν τη νύφη

Το Σάββατο 31-08-2013, παντρεύτηκαν ο Παναγιώτης Χορέβας και η Σοφία Στραπέλη(κόρη του Χρήστου Στραπέλη και της Μαρίνας Τριάδη).
Στη συνέχεια το ευτυχισμένο ζευγάρι βάφτισε το γιο τους και το όνομα αυτού:Βασίλης
Ο ΜΑΣ και το ''ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ" τους εύχονται να ζήσουν ευτυχισμένοι και να καμαρώνουν τον Βασιλάκη τους.
Στις τελετές παραβρέθηκαν αρκετοί Γρεβεντάτες, φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού, οι οποίοι γλέντησαν μέχρι πρωίας στο ωραίο κτήμα ''Λατάνια".

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ




Η  Θέμις Μακρυγιάννη (κόρη της Σοφίας Ζουμπούλη και του Αντώνη Μακρυγιάννη) και ο Νίκος Γιορνάς απέκτησαν αγοράκι. 
Ο ΜΑΣ και το "ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ" εύχονται να τους ζήσει και να είναι καλότυχο.